Insights

Menaxhimi i mbetjeve në Shqipëri

Lindita Komani

Shumë gjëra në jetë varen nga këndvështrimi që si vendimmarrës, ekzekutues, vështrues i painteresuar apo i interesuar merr për të kuptuar e gjykuar mbi to. Çështja e pambarim e plehrave është një nga ato. Plehra apo mbetje, varet sipas kontekstit ku përdoret kjo fjalë, ka pasur, ka e do të këtë, duke qenë se vetë njeriu i prodhon ato si pjesë e pashmangshme e përditshmërisë.

Në industrinë e publikimit të librave në Shqipëri

Nga: Lindita Komani

U bënë vite që sa herë që afrohet tetori e nëntori, autorët gjallërohen dhe vëmendja në Shqipëri përqendrohet në mënyrë më të dukshme tek libri: duke u afruar tetori tek çmimi Nobel për letërsinë me shpresën popullore të përvitshme që të jetë Ismail Kadare ai që e merr atë dhe duke u afruar nëntori tek Panairi i Librit në Tiranë, i cili në mënyrë të suksesshme organizohet nga Shoqata e Botuesve Shqiptare.